Rouw ( na moord )

Rouw na moord

Na een verlies kan je de verbinding met jezelf zijn kwijt geraakt. Naast gevoelens van rouw krijg je te maken met de traumatische aard van het overlijden.
Door de gewelddadige doodsoorzaak kan je rouwproces moeilijker verlopen dan bij een ander soort overlijden. Als je je te lang hierin bevind, kun je in een neerwaartse spiraal terecht komen.

Voor wie is de hulp?

Nabestaanden vanaf 18 jaar wiens partner of familielid is omgekomen door moord of doodslag komen in aanmerking voor een behandeling. Denk aan partners, ouders, volwassen kinderen, broers en zussen, opa’s en oma’s et cetera. Je kunt gebruik maken van deze hulpvorm wanneer je je hiertoe getrokken voelt en ondersteuning zoekt of wenst, maar ook wanneer je al eerder psychologische hulp hebt gehad of deze momenteel krijgt.

Welke hulp wordt geboden?

Wanneer het rouwproces moeilijk verloopt kun je ondersteuning krijgen bij het verwerken van het overlijden van je dierbare. Tijdens deze individuele sessies, kijken we samen naar jouw gevoelens en gedachten omtrent het verlies van je dierbare en de wijze waarop hij/zij is omgekomen. 

Ik kijk, luister en voel namelijk niet alleen naar wat jij verteld, maar ook naar wat ik door mag krijgen. Het mooie is, dat tijdens deze gesprekken, precies dat aangehaald wordt wat op dat moment belangrijk voor jou is. Dit is een resultaatgerichte vorm van emotionele hulpverlening met als doel de balans in jouw leven te herstellen.

  • Prijs per sessie:  € 125,- incl btw

Als u een Persoons Gebonden Budget ontvangt of u komt hiervoor in aanmerking, kan counseling hieruit als activerende en ondersteunende hulp gefinancierd worden. Om hiervoor in aanmerking te komen wordt uw situatie beoordeeld en geïndiceerd door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) in uw regio.